Σας κοινοποιούμε το πρόγραμμα της κεντρικής σκηνής με τα προεδρεία των συνεδριών.

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των εργασιών για το συνεδριακό χώρο να προσέξουν στην συνολική διάρκεια των παρουσιάσεων ώστε να μη ξεπεράσουν τα 10 λεπτά.

Η προσέλευση των μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης προς το συνεδριακό χώρο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί 10 λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίας. Είναι καλό οι ομάδες να παραμένουν μέσα στο συνεδριακό χώρο μέχρι το τέλος της συνεδρίας, παρακολουθώντας και τις υπόλοιπες εργασίες.

Για τις εργασίες που περιλαμβάνουν και εκθεσιακό μέρος (πχ RoboLand), δίνεται η δυνατότητα παρουσίασης/επίδειξης στον αντίστοιχο χώρο. Προς τούτο, ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός πρέπει να ορίσει ομάδα μαθητών, οι οποίοι θα δίνουν τις σχετικές πληροφορίες στους επισκέπτες του ΝΟΗΣΙΣ.

Για τα eposter, oι εκπαιδευτικοί πρέπει να φέρουν laptop και  προβολικό ώστε να γίνει η  παρουσίαση της εργασίας τους στο κοινό.

Ομάδα σχολικών συμβούλων θα περάσει από όλες τις εργασίες του χώρου και θα συζητήσει με τους μαθητές. Μέσω του epostershow, θα παρουσιαστούν και διαδικτυακά από το 2ο βίντεο κανάλι του συνεδρίου.

Για τις εργασίες της GameLand, ο υπεύθυνος οφείλει να φέρει μόνο το laptop με το παιχνίδι και ένας μαθητής από κάθε ομάδα θα καθίσει στο τραπέζι της παιχνιδοχώρας, ώστε να αναλάβει την παρουσίαση του παιχνιδιού. Ο υπεύθυνος συντονιστής της GameLand θα επιβλέψει την διαδικασία των παρουσιάσεων με ερωτήσεις προς τους μαθητές και συζήτηση μεταξύ των ομάδων.

Είναι σημαντικό οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί να φέρουν και να παραδώσουν στην γραμματεία τις υπεύθυνες δηλώσεις κηδεμόνων σχετικά με την φωτογράφηση και την βιντεογράφηση μαθητών που υπάρχει μέσα στο site (χρήσιμα αρχεία).

 Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς στο χώρο της βιβλιοθήκης του ΝΟΗΣΙΣ. Η θεματολογία είναι η παρακάτω:

  • Ημέρα Τρίτη 25 Απριλίου και ώρα 12.00 - 13.30: workshop με θέμα  "Εισαγωγή στο ΕΛ/ΛΑΚ & το GNU/Linux, Εγκατάσταση διανομής GNU/Linux -  Εγκατάσταση και ρύθμιση LTSP".  Εισηγητές οι κ.κ. Ζήσης Μιχάλης (GreekLUG) και Τσαμπόλοβ Σεργκέι (GreekLUG).  * Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου μπορούν οι συμμετέχοντες να φέρουν τους προσωπικούς φορητούς υπολογιστές με προεγκατεστημένο το λογισμικό VirtualBox.
  • Ημέρα Τετάρτη 26 Απριλίου και ώρα 10.00 - 11.30: workshopμε θέμα «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Εφαρμοσμένες Τεχνολογίες: Η επιμόρφωση στην Πληροφορική για την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης» .Εισηγητής: Ματσούκας Βασίλειος, Υπεύθυνος Σπουδών και Έρευνας Π.ΙΝ.ΕΠ.Θ/Ε.Κ.Δ.Δ.Α.
  • Ημέρα Τετάρτη 27 Απριλίου και ώρα 12.00 - 13.00: workshopμε θέμα "Oracle Academy: Ευκαιρίες Δωρεάν επιμορφώσεις για εκπ/κούς Πληροφορικής".  Εισηγήτρια η κα. Ελένη Τσίπα,  PR & CSRSpecialistGCLLcluster, Oracle Ελλάς. 
  • Ημέρα Πέμπτη 27 Απριλίου και ώρα 11.00 - 12.00: workshopμε θέμα "Oracle Academy: Ευκαιρίες Δωρεάν επιμορφώσεις για εκπ/κούς Πληροφορικής".  Εισηγήτρια η κα. Ελένη Τσίπα,  PR & CSRSpecialistGCLLcluster, Oracle Ελλάς.  
  • Ημέρα Πέμπτη 27 Απριλίου και ώρα 12.30 - 14.00 workshopμε θέμα "Διδακτική Αξιοποίηση του Arduino". Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής. Εισηγήτριες η κα. Θεοδώρα Σαμαρά ΠΕ19 - ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας καθώς και η κα. Παπαστεργίου Αναστασία ΠΕ20 - ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας.
  • ΗμέραΠαρασκευή  28 Απριλίουκαιώραμεθέμα "Ανοικτό Hardware & Boards (Παρουσίαση Rasberry Pi, Banana Pi), Εγκατάσταση και ρύθμιση ενός Rasberry Pi, MiniProject - Στήσιμο ενός τοπικού Web server". Εισηγητές οι κ.κ. Ζήσης ΜιχάληςΤσαμπόλοβ Σεργκέι

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στον ιστότοπο του συνεδρίου:  http://www.math-syn-pli.gr.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική και η δράση θα υλοποιηθεί  χωρίς δαπάνη για το δημόσιο και τους συμμετέχοντες. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης θα υπάρξουν ευχάριστες εκπλήξεις προς τους μαθητές από τους χορηγούς, ενώ την τελευταία μέρα, Παρασκευή 28 Απριλίου, η ομάδα τεχνικών του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Σερρών θα κάνει επίδειξη δυνατοτήτων των Drones στον περιβάλλοντα χώρο του ΝΟΗΣΙΣ.