Σας αποστέλουμε ανακοινοποίηση του προγράμματος του 9ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής.  Οι αλλαγές στο πρόγραμμα αφορούν και απευθύνονται σε ένα περιορισμένο αριθμό εργασιών όπου παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα προσέλευσης των μαθητών σύμφωνα με το πρόγραμμα. Με αυτές τις ομάδες υπήρξε επικοινωνία και ενημέρωση για την διευθέτηση αυτών των προβλημάτων, όπου ήταν εφικτό.

Δεν επηρεάστηκε το πρόγραμμα όλων των υπολοίπων εργασιών ώστε να δρομολογηθεί ομαλά η διαδικασία μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών στο χώρο του συνεδρίου. 

Είναι σημαντικό οι υπεύθυνοι των σχολικών μονάδων να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στην φόρμα που έχει αποσταλει σε αυτούς από τους σχολικούς συμβούλους και βρίσκεται επίσης στις ηλεκτρονικές δηλώσεις μέσα στον ιστότοπο του συνεδρίου.

Η επικαιροποίηση θα βοηθήσει στη σωστή καταγραφή των στοιχείων στα συνεδριακά έντυπα,  θα διευκολύνουν τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ στην συλλογή των εργασιών και θα αποτελέσει ένας οδηγός για καλύτερη οργάνωση των συνεδριακών χώρων, έχοντας σαν στόχο την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση μαθητών, εκπαιδευτικών και κηδεμόνων.

Οι Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προετοιμάσουν κατάλληλα τους μαθητές για την καλύτερη παρουσίαση των εργασιών τους, ιδίως στην κεντρικής σκηνή, όπου ο χρόνος είναι περιορισμένος και δε πρέπει να υπερβεί τα 10 λεπτά. Είναι λογικό ότι υπερβάσεις του χρόνου παρουσίασης έχουν αντίκτυπο στις μετέπειτα παρουσιάσεις και επηρεάζουν συνολικά την διάρκεια του συνεδρίου. Γι αυτό το σκοπό τα μέλη των προεδρείων και οι σχολικοί σύμβουλοι θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί στην τήρηση του δεκαλέπτου μέγιστου χρόνου στις ομάδες. 

Για τις υπόλοιπες ομάδες των Eposter –RoboLand – GameLand αυτές οι δεσμεύσεις είναι πιο ελαστικές και καλό είναι συμβουλεύεστε τις οδηγίες που έχουν επισυναπτεί.

Οποιαδήποτε άλλη  απορία μπορείτε να την καταθέτετε στο email του συνεδρίου.

Τις επόμενες μέρες θα αποσταλεί και πρόσκληση ενδιαφέροντος  για  Workshops  στους εκπαιδευτικούς. Αυτά  θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με το συνέδριο και θα ανακοινωθεί και πρόγραμμα τους.  Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να τα επιλέξουν σε φόρμα μέσα στον ιστότοπο του Μαθητικού Συνεδρίου.